«Η τοξική μας γειτονιά σε συναγερμό»

Last updated: 13 days ago

Σε μια εποχή που οι υπέροχες παραλίες , γεμίζουν από την ανάγκη την δική μας , για διέξοδο από την κουραστική καθημερινότητα μιας αδιέξοδης προσπάθειας για επιβίωση. Χαλάρωση με δροσιά , καλή παρέα και τα παιδιάστικα χαμόγελα.

Σε απογεύματα και βράδια με ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον , μια παγκόσμια γιορτή που  συντροφεύει ανδρικές παρέες με λίγο μπύρα και λίγο στοίχημα.
Εκεί λοιπόν καθισμένος στο μπαλκόνι που ασφυκτιά από 80% υγρασία , ακούγοντας ελληνική μουσική γεμάτη εικόνες από πρόσφατα , η , παλιότερα ταξίδια. Σκέφτεσαι βουβά και αναρωτιέσαι αν σε ακούει κανείς. Άραγε υπάρχει λόγος , η έχουμε συνθηκολογήσει όλοι. Ειλικρινά το λέω , αν δεν υπήρχαν τα παιδιά , κανένας μα κανένας λόγος να εκφράσω τους έντονους προβληματισμούς , της εικόνας που ζω γύρω μου.
Πάμε λοιπόν ,στις ανύπαρκτες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νότιο Ανατολικής Αττικής.
Αλλά και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών , που δίνουν άδειες σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές σε εταιρίες , χωρίς τον παραμικρό έλεγχο , με ανύπαρκτες περιβαλλοντικές μελέτες.
Ξυπνώ κάθε μέρα ,από τον θόρυβο και την σεισμική δραστηριότητα , μηχανημάτων τεραστίων που κατασκευάζουν πλαστικά εξαρτήματα. Η μυρωδιά του καμένου πλαστικού , αναμιγνύεται με αρώματα ευωδιαστά , αυτά τα εξαιρετικά χημικά που βάζουμε στην τουαλέτα μας , με ταμπλέτες χημικές για όλες τις χρήσεις. Από μια αποθήκη-βιοτεχνία , που εδρεύει απέναντι.
Μια γειτονιά σαν τον χημικό κήπο της Εδέμ και το κυριότερο όλων είναι , η πυριτιδαποθήκη των πλαστικών και χημικών εύφλεκτων υλικών , που νοίκιασαν τον χώρο , δίπλα στα σπίτια μας. Ποίο το κόστος μιας τεράστιας καταστροφής που θα πάρει ζωές και θα καταστρέψει οικογένειες και σπίτια? Θα ρίχνει την ευθύνη η μια κρατική υπηρεσία , στην άλλη , γνωστά αυτά συμβαίνουν χρόνια τώρα....
Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται σαν ένα τυχαίο γεγονός του Βόρειου τμήματος του Μοσχάτου , ένα μόλις τετράγωνο παραπέρα ,ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό σχολείο , φύτρωσε φουγάρο σε απόσταση 50 πόντων από την αυλή και 5 μέτρων από τις τάξεις. Ρώτησα και έμαθα , ανοίγει λέει συνεργείο-φανοποιείο , που θα ζωγραφίσει τα όνειρα των παιδιών , μ' ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.......
Είμαι σίγουρος πως δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Και πως είναι κι αυτό νόμιμο , από την νομιμότητα αυτή που γεννά η χώρα τούτη , με ''παράθυρα'' και νομικές διατυπώσεις , που βολεύουν όσους χρειάζεται...
Καμία αίσθηση ηθικής και δικαίου για τους πολλούς εμάς.
Είμαι σίγουρος πως και σε άλλες γειτονιές γύρω μου στο Μοσχάτο , αλλά και πολύ περισσότερο στον γειτονικό Ταύρο , θα υπάρχουν κι άλλες ίδιες αληθινές ιστορίες καθημερινής τρέλας. Τοξικά καταστροφικές για το μέλλον των παιδιών μας , αλλά και επικίνδυνες για κάθε στιγμή , που ''το κακό θα γίνει''.
Κλείνω με την ελπίδα - ναι αυτή που πεθαίνει τελευταία - ότι οι αρμοδίως υπεύθυνοι θα αλλάξουν σελίδα σε ιστορίες , που δημιουργούν το παράλογο.
 
Υ.Γ. Κι όσοι δεν είναι άμεσα υπεύθυνοι , γιατί δεν βάζουν την υπογραφή τους , μην ξεχνάνε , αλλά έχουν κι αυτοί μέγιστο , ηθικό μερίδιο ευθύνης σε όσα γύρω μας συμβαίνουν....αφήνοντας τον καθένα μας να παλεύει , μόνο του.
 
 
 
 
 
Tα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του MoschatoMag.com
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.