«η νέα Ευρώπη των 12 ωρών... »

Last updated: 4 months ago

 Όπως παρακολουθώ καθημερινά τα νέα από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα έτσι και πριν 3 μέρες άκουσα την είδηση ότι ο πρωθυπουργός της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κούρτς πρότεινε την καθιέρωση και επίσημα της δωδεκάωρης εργασίας και μάλιστα αύριο θα περάσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο στην βουλή της Αυστρίας .Η Αυστρία να σημειώσω απλά ότι από την 1η Ιουλίου είναι και επίσημα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής ένωσης .Εδώ βέβαια έρχονται και δημιουργούνται αμέτρητα δεδομένα προς συζήτηση . 
 
                       Ποιος δεν έχει δουλέψει 12 ώρες στην Ελλάδα μην πω και 13 και 14 θα ήταν ένα εύλογο ερώτημα .Πολλοί είναι η απάντηση μην πω σχεδόν όλοι αλλά αυτό έχει συμβεί και συμβαίνει όχι νόμιμα και όχι υπό καθεστώς φυσιολογικών συνθηκών .Οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά σε καμία περίπτωση όσο αφορά τις ώρες , τις απολαβές , τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων ακόμα και των εργοδοτών . 
 
                       Η Αυστρία όμως είναι μια ανεπτυγμένη χώρα , χωρίς μνημόνια , οικονομικά  απόλυτα διαχειρίσιμα δεδομένα , είναι μια χώρα με τεχνολογική εξέλιξη πάνω από το μέσο όρο των κρατών και βρίσκεται μέσα στις 15 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και στις 5 της Ευρώπης .Αυτή η χώρα λοιπόν όταν νομοθετεί και επίσημα το δωδεκάωρο για ποιο λόγο και σκοπό ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω , η σκέψη μου οδηγείται στο τι έρχεται στα υπόλοιπα κράτη που είναι σε πολύ χειρότερη θέση από την Αυστρία . 
 
                      Το παράδειγμα της Αυστρίας έχω μια βεβαιότητα δυστυχώς ότι θα το ακολουθήσουν και άλλα ανεπτυγμένα κράτη και είναι κάτι που θα βάλει τα νέα δεδομένα της καινούργιας Ευρώπης που έρχεται .Της Ευρώπης των 12 ωρών , της Ευρώπης των κλειστών συνόρων , της Ευρώπης που θυμίζει εποχές που ιστορικά με τρομάζουν . Ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω αλλά έρχεται πάντα στο μυαλό μου η φράση << η ιστορία επαναλαμβάνεται>> και σαν λάτρης της ιστορίας η ανησυχία μου είναι έντονη . 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.