Γράφει η Ελένη Τομπάλογλου

Last updated: 28 days ago

Η μάστιγα της εποχής μας είναι ότι διστάζουμε ....

Ο σύγχρονος άνθρωπος δισταζει !Το ξέρατε εσείς πως υπάρχει επάγγελμα "σύμβουλος διαχείρισης ρίσκου";;;Ε λοιπόν εγώ δεν το ήξερα !Το έμαθα σήμερα !!Και τον σύμβουλο διαχείρισης ρίσκου δεν τον απασχολούν μόνο μεγάλες εταιρείες που καίγονται να μάθουν αν οι επενδύσεις τους αξίζουν τον κόπο να είναι λίγο ριψοκίνδυνες ...Μπορούν τον ανθρωπο αυτόν να τον απασχολήσουν και απλοί καθημερινοί άνθρωποι ...Οικογενειάρχες ή και εργένηδες ...Άνθρωποι που ,εκτός από οικονομικό ρίσκο ,ίσως να θέλουν να πάρουν και κάποιο συναισθηματικό ρίσκο.... Και σκεφτόμουν ...δεν εχουμε καταλάβει πόσο ωραίο είναι αυτό το συναισθηματικό ρίσκο !Όταν ήμουν έφηβη και είχα ερωτευτεί για πρώτη φορά ,ντρεπόμουν τόσο πολύ να το ομολογήσω στο αντικείμενο του πόθου μου τότε!Με έφαγε ο καθωσπρεπισμός!Μια δεσποινίδα σοβαρή να πλησιάσει ένα αγόρι ;;;Ποτέ !"Αν σε θέλει εκείνος ,ας έρθει "!Τελικά δεν έμαθα ποτέ αν με ήθελε ,αλλά έπρεπε να είχα πάρει το ρίσκο τοτε! Σε τελική ανάλυση ,τι είχαμε ,τι χάσαμε !! Πολλές φορές λοιπόν ίσως είναι καλύτερα να εξωτερικευουμε όσα σκεφτόμαστε (ειδικά όταν είναι για καλό) ! Είμαστε πολύ μεγάλοι πια για εγωισμους ,για παιχνίδια συναισθηματικά ....Ας το πάρουμε το ρίσκο !Και αν είναι να φάμε τα (πολύ ωραία κατά τ'αλλα ) μουτρακια μας ,ε και τι έγινε ;! Τίποτα απολύτως !Όμορφες εμπειρίες να συλλέγουμε και να πηγαίνουμε παρακάτω ... Μπορεί να μην τα φάμε κιόλας τα μουτρακια μας και εκτός από τις εμπειρίες,να μείνουν και όμορφοι άνθρωποι στη ζωή μας !

Συμπέρασμα;;; Πότε ,μα ποτέ μη μετανιώνετε για όσα είπατε και όσα νιώσατε σε μια δεδομένη στιγμή !Έτσι νιώσατε ,έτσι πράξατε και τέλος !

Μην κρατάτε μέσα σας πράγματα γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά θα σας στοιχειώσουν !Κάποια στιγμή θα θελήσετε να τα πείτε !!Όχι ότι θα είναι αργά ,απλά ίσως οι συνθήκες να μην ευνοούν για να ζήσετε μια κατάσταση όπως πραγματικά τη θέλετε ! Πάρτε το ρίσκο λοιπόν !Ιδανικά πάρτε το τη στιγμή που πρέπει (καθότι στη βραση κολλάει το σίδερο ,όπως λέει και ο λαός).Αλλά ακόμα κι αν το πάρετε σε στιγμή που ίσως δεν πρέπει ,δεν πειράζει ! Τουλάχιστον θα μείνει η έκρηξη της αδρεναλίνης !!

 

Βέβαια ,υπάρχει πάντα και η πλευρά που θα υποστηρίξει πως το ρίσκο πρέπει να το παίρνουμε όταν δεν εμπλέκονται κι άλλοι άνθρωποι που ενδεχομένως πληγωθούν ...Μια εξομολόγηση ,μια εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων δεν είναι διεκδίκηση ...Είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μας και παύει να μας βαραίνει !!
Μήπως τελικά ο σύμβουλος διαχείρισης ρίσκου μάς είναι απαραίτητος ;;;;;!!!!????????

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.