Γράφει η Ελένη Τομπάλογλου

Last updated: 29 days ago

Κάναμε λοιπόν αυτό το πολυπόθητο καλοκαιρινό διάλειμμα (όπου και όπως μπόρεσε ο καθένας μας).Περασε η πρώτη περίοδος του εγκλεισμού ,ήρθε η "απελευθέρωση ", ζητωκραυγασαμε για την επιτυχία μας σχετικά με τον έλεγχο των κρουσμάτων του κορονο'ι'ου ,μπηκαμε σε ρυθμούς κανονικότητας (ας πούμε) και τον γλυκό μας Αύγουστο (ή μέρος αυτού) είπαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα ,εκούσιο αυτή τη φορά ,απαραίτητο ..

Οργανώσαμε γάμους ,βαφτίσεις ...Κάναμε με χαρά τα ψώνια μας ,προετοιμάζουμε την επιστροφή μας στη δουλειά μας !

Και όλα αυτά μέχρι που ξεκίνησαμε την ειδησεογραφική μας ενημέρωση ..Ξαφνικά όλα μαύρα ..

Η διασπορα του ιού ανεξέλεγκτη ,φωτιές σε εργοστάσια ,φωτιές σε δάση ,σχολεία με μάσκες...Γίναμε μάρτυρες τσακωμων :οι Μασκομαχοι από τη μια ,οι Μασκολατρες από την άλλη (όπως πολύ εύστοχα διάβασα κάπου )..Και εμείς ; Πού είμαστε εμείς ;Τι κάνουμε εμείς ;Μήπως έπρεπε τελικά να παραταθεί το διάλειμμα μας ; Ή μήπως πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων;

Είμαστε ενήλικες και σκεπτόμενοι άνθρωποι.Ας επιλέξουμε από πού θα ενημερωθούμε σωστά !Ας επλεξουμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το πρόβλημα .Και αν το πρόβλημα απαιτεί τη χρήση μάσκας ,έστω για μερική λύση του ,ίσως να σκεφτούμε να τη φορέσουμε σωστά !Παντού ..

Όχι ,δε θα κοιτάξω τι έκανε ο τάδε ή ο δείνα ..Δε θα πω "αφού το έκανε ή δεν το έκανε εκείνος ,θα το κάνω ή δε θα το κάνω εγώ "!Αν θεωρούμε ότι έχουμε ελλιπή ενημέρωση (δυστυχώς έχουμε ),ας φροντίσουμε να ενημερωθούμε σωστά ,από τους γιατρούς μας και από ανθρώπους που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση..

Η πραγματικότητα διαμορφώθηκε εκ νέου (όχι προς το καλύτερο,δυστυχώς)..Είμαστε οι "εκλεκτοί" δυστυχως του αιώνα αυτού και περνάμε όσα βλέπουμε σε φωτογραφίες από περιόδους πανδημιων του προηγούμενου αιώνα .

Δεν έχω χρόνο να ψάξω για συνομωσίες...Η μάσκα δε θα με φιμωσει ,ούτε θα περιορίσει την εγκεφαλική μου λειτουργία και την κριτική μου ικανότητα ..Θα προστατεύσει εμένα και τους γύρω μου .Και προς το παρόν έτσι την αντιμετωπίζω ,ως μέτρο προστασίας . Προσοχή λοιπόν σε όλους μας ,καλή δύναμη σε όλους μας και πίστη πως όλα θα περάσουν ..Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ,μέχρι το επόμενο διάλειμμα....

Καλό αποκαλοκαιρο !

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.