«Ένα ατυχές αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει το μέλλον της Α.Ε Μοσχάτου?»

Last updated: 2 months ago

 Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.Ώρα 16:00 . Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου ξεκινάει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς (ίσως το σημαντικότερο)για την πολυπόθητη άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία .Το γήπεδο κατάμεστο από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από παιδιά και φιλάθλους του ποδοσφαίρου .Η ατμόσφαιρα θα την χαρακτήριζα υποδειγματική για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι .Και ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη.... 
               Το παιχνίδι ξεκινάει λοιπόν και η Α.Ε Μοσχάτου μπαίνει τόσο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο που στα πρώτα 15 λεπτά έχει πετύχει ένα γκόλ και έχει χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες , βγάζει μια εικόνα ότι το σκορ  θα πάρει διαστάσεις . Στην εξέδρα επικρατεί ενθουσιασμός και σιγουριά για την νίκη. Μετά το 20ο λεπτό η ομάδα για κάποιο λόγο (εντολή προπονητή ή πρωτοβουλία παικτών δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία ) οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην αντίπαλη ομάδα να ανέβει ψηλά. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί την ισοφάριση με μια φάση του αντιπάλου . Το κλίμα στο ημίχρονο παρόλο την ισοφάριση ήταν ότι το Μοσχάτο θα κερδίσει . 
             Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και αμέσως η ομάδα του Μοσχάτου κάνει το 2-1 και εκεί αρχίζει να επικρατεί η σιγουριά της νίκης καθώς το Μοσχάτο εκτός του ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία ,στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ ανώτερη .Μια αντεπίθεση όμως στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου από το πουθενά έφερε την ισοφάριση σε 2-2 (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) .Το παιχνίδι παίρνει φωτιά και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Συνεχίζω να τονίζω ότι οι φίλαθλοι στο γήπεδο συνεχίζουν να πιστεύον με σιγουριά στην νίκη .Το τέλος του αγώνα δεν ήρθε όμως στο 90 αλλά λίγο νωρίτερα , όταν σε 2 λεπτά μέσα δεν δίνονται 2 πέναλτι στο Μοσχάτο εκ των οποίων το δεύτερο ήταν τόσο κραυγαλέο (καθώς ήταν και κόκκινη κάρτα) που οι φίλαθλοι έμειναν τελικά με την απορία τι ακριβώς είδε ο διαιτητής στην συγκεκριμένη φάση .Το αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι με 2-2 , ένα παιχνίδι που αγωνιστικά έπρεπε να λήξει με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά υπέρ του Μοσχάτου . Και μετά αρχίζει η κριτική....η γνωστή ελληνική κριτική..... 
 
           Ξεκινάμε λοιπόν....πρώτη κριτική φταίει φυσικά ο προπονητής για τις αλλαγές .Δεύτερη κριτική φταίει ο τάδε παίκτης και ο άλλος παίκτης. Μέχρι εδώ δεν βλέπουμε κάτι παράλογο, καθώς σε όλα τα γήπεδα οι φίλαθλοι τα βάζουν με τους εύκολους στόχους (παρόλο που τονίζω ότι αγωνιστικά η ομάδα έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια ).Ερχόμαστε λοιπόν στην τρίτη κριτική και την πιο σκληρή θα έλεγα . 
           Φταίει ο πρόεδρος . Ρωτάς λοιπόν σαν φίλαθλος γιατί φταίει ο πρόεδρος και οι απαντήσεις είναι αφοπλιστικές .Γιατί δεν έστησε τον διαιτητή , γιατί δεν έκανε τσαμπουκάδες και απειλές στα αποδυτήρια ,γιατί δεν έκανε το γήπεδο ζούγκλα και τόσα άλλα γιατί , που σαν φίλαθλος  κοιτάς με απορία . 
           Εγώ επειδή δεν έχω καμία σχέση με την ομάδα του Μοσχάτου ούτε φυσικά με τον πρόεδρο της ομάδας τον οποίο δεν γνωρίζω κιόλας , αυτό που ξέρω είναι ότι το Μοσχάτο αγωνιστικά είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας , στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μακράν καλύτερη από τον αντίπαλο .Αν η κριτική στον πρόεδρο είναι γιατί δεν έκανε όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα τότε λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά καλά έκανε .Την άνοδο την κερδίζεις μέσα στα γήπεδα (αν φυσικά σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και όχι άλλα πράγματα παραπλεύρως) . 
 
            Κλείνοντας θα ήθελα να απαντήσω στον τίτλο του άρθρου και η απάντηση είναι ότι φυσικά και δεν κρίθηκε απολύτως τίποτα για το μέλλον .Το πρωτάθλημα έχει ακόμα 6 αγωνιστικές .Η άνοδος μπορεί να έρθει μπορεί και να μην έρθει . Αυτό που θα μείνει είναι το γεμάτο γήπεδο , η πίστη στην άνοδο και το ενδιαφέρον του κόσμου ξανά για την ομάδα του Μοσχάτου .Άνοδοι και υποβιβασμοί θα έρθουν στο μέλλον , το σημαντικότερο όμως κομμάτι είναι η ενασχόληση όλου του κόσμου με την τοπική ομάδα και το κυριότερο των παιδιών,  που είτε σαν παίκτες είτε σαν φίλαθλοι θα πρέπει να αγαπήσουν την ομάδα της πόλης τους. 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.