Δεν είχα εκτιμήσει την αξία των...μικρών μου μυστικών...

Last updated: 5 months ago

Τα μικρά μας μυστικά....αυτά τα μικρά μυστικά που, με την πάροδο των χρόνων, αποφασίζουμε να κρατήσουμε φυλαγμένα μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας... Τα κλειδώνουμε με ένα λουκέτο στο χρονοντούλαπο του μυαλού μας και όταν εμείς αποφασίζουμε, έχουμε το κλειδί, ανοίγουμε το ντουλαπάκι μας και πέφτουμε μπροστά τους!! Άλλες φορές, πέφτουμε με τα μούτρα επάνω τους!! Έρχονται από παρελθόν να μάς αναστατώσουν ,να μάς θυμίσουν όσα κάναμε ή όσα έπρεπε να είχαμε κάνει, αλλά δεν κάναμε ποτέ! Κάποιες άλλες φορές εμείς τα πλησιάζουμε αργά, επιφυλακτικά... Ανασύρουμε ένα ένα τα στοιχεία που τα συνθέτουν, τα παρατηρούμε, τα νιώθουμε, τα "ακούμε ",τα "μυρίζουμε"...
 
Δεν είχα εκτιμήσει την αξία των...μικρών μου μυστικών... Βλέπετε και εγώ, ως μαμά, μαθαίνω στα παιδιά μου πως τα μυστικά δεν οδηγούν πάντα σε σχέσεις σταθερές, σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, σχέσεις με θεμέλια γερά.. Για αυτό ίσως και ένιωσα ενοχή όταν, λίγο μετά την εφηβεία μου, αποφάσισα να κρατήσω κάτι μικρό, για τον εαυτό μου, και να μην το μοιραστώ με κανέναν! Μεγαλώνοντας και αναπτύσσοντας την κρίση μου, αντιλήφθηκα πως ναι, υπάρχουν κάποια πράγματα που επιβάλλεται να μένουν μέσα μας! Να ωριμάσουν στο μυαλό μας, να αποφασίσουμε εμείς πότε και με ποιον τρόπο θα τα θυμόμαστε!
 
Και μεγαλώνοντας κι άλλο, αντιλήφθηκα ακόμα καλύτερα πως το να κρατήσω για τον εαυτό μου ένα ή δύο πράγματα που θεωρώ σημαντικά για τους δικούς μου, προσωπικούς λόγους, δεν αποτελεί εμπαιγμό στους ανθρώπους που έχω επιλέξει να είναι κοντά μου σε αυτήν τη ζωή! Δεν απενοχοποιώ φυσικά τη διατήρηση σοβαρών μυστικών από εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε τη ζωή μας (με οποιονδήποτε τρόπο) !Υποστηρίζω όμως τα δύο, τρία πολύ προσωπικά πράγματα, που δεν επηρεάζουν τη ροή της ζωής μας με τους άλλους ,όμως είναι και πράγματα που δε θέλουμε να ξεχάσουμε!
 
Η διατήρηση των μικρών μας μυστικών δεν ενισχύει, απαραίτητα, το μυστήριο που έχει ο καθένας μας ,ως προσωπικότητα!Ούτε κρατάμε τα μυστικά μας πάντα με αυτόν τον σκοπό! Ενισχύει όμως την αίσθηση πως όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο "δημόσια" και να γίνει η ζωή μας, όσο και να μειωθεί η ιδιωτικότητά που απολαμβάνουμε όταν είμαστε νέοι ,εργένηδες ,ελεύθεροι,πάντα θα υπάρχει κάτι που θα το θυμόμαστε μόνο εμείς, με τον τρόπο που θέλουμε μόνο εμείς και θα μάς δημιουργεί συναισθήματα που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε σε κανέναν... Ίσως τα μικρά μας μυστικά να υπάρχουν κιόλας για να μάς θυμίζουν πως υπήρχε σοβαρός λόγος για όσα έγιναν (ή δεν έγιναν) τελικά στη ζωή μας!
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.