Last updated: 2 months ago

Κορναρίσματα, φωνές απελπισμένων οδηγών με τα νεύρα σπασμένα από την πολύωρη αναμονή, μποτιλιάρισμα να φτάνει έως και την αρχή της γέφυρας του Μοσχάτου στην οδό Πειραιώς, μεγάλου όγκου οχήματα να προσπαθούν να στρίψουν από την Κοραή στη Λ. Μακρυγιάννη και να μη μπορούν, είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές εικόνες που μπορεί κάποιος να συναντήσει πιο συχνά από ότι παλιότερα... ειδικότερα τις ώρες αιχμής στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, ο οποίος σε λίγα χρόνια θα αποτελεί την είσοδο πολλών επισκεπτών ακόμα και πεζών, προς το πάρκο το οποίο θα δημιουργηθεί στην παραλία του Μοσχάτου!

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός, ότι τα τελευταία δύο έτη, ο αριθμός των πεζών επισκεπτών-τουριστών που κατεβαίνουν από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο και επιλέγουν τη διαδρομή μέσω της Λ. Μακρυγιάννη για να επισκεφθούν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή να φτάσουν ακόμα και ως τον Πειραιά έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Κάτι βέβαια που δημιουργεί προσδοκίες αλλά επίσης και σκέψεις για το πως θα αντιμετωπισθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που ονομάζεται κυκλοφοριακό, ηχορύπανση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βέβαια σωστή οργάνωση και πρόβλεψη για την αντιμέτωπιση του αναμενόμενου μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην πόλη μας.

Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, ότι τα έργα στον Φαληρικό Όρμο, σε συνδυασμό με το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης της οδού Πειραιώς που θα επηρεάσει και τον Ταύρο, θα δώσουν μια προστιθέμενη αξία και στις δύο κοινότητες.
Ουσιαστικά, οι πιο οραματιστές... συζητούν πια για έναν Δήμο, ο οποίος δε θα έχει σχέση με αυτόν που ζήσαμε και μεγαλώσαμε τη δεκαετία του 90 και αρκετοί άλλοι λένε, ότι πρέπει ήδη από χθες... οι Διοικούντες να έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες έτσι ώστε οι εξελίξεις να μη μας ξεπεράσουν!

Αλήθεια συμβαίνει αυτό;....
Προσπαθώντας να μην προσωποποιούμε καταστάσεις, γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο εκεί το θέμα, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε ποιες κινήσεις έχει προχωρήσει έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι σε αυτά τα προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν, θα υπάρξει λύση;
Υπάρχει κάποιο πλάνο για παράδειγμα, το οποίο θα εξασφαλίζει στο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οχημάτων μεγάλου όγκου, την απρόσκοπτη διέλευση μέσω Μοσχάτου και την άφιξη στον προορισμό χωρίς καθυστερήσεις και συναφή προβλήματα;

Σίγουρα, τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.
Όμως, μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ξεφύγει από παθογένειες του παρελθόντος, ειδικά εδώ στο Δήμο μας, να κοιτάξει μπροστά χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και νέους ανθρώπους..

Με την ευκαιρία, καλό θα ήταν να αναφερθεί επιτέλους, σε ποιο βαθμό βρίσκεται η αλληλεπίδραση του Δήμου μας με τους Δημότες, μέσω νέων τεχνολογιών και ποια έργα έχουν ωφελήσει τους πολίτες τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, σε ουσιαστικό επίπεδο καθημερινότητας.

Και βέβαια.. ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των Διοικούντων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, κάτι που ουσιαστικά δείχνει και το πόσο εμπιστεύεται τους νέους ο εκάστοτε φορέας ή οργανισμός.

"Δημότης." - Χ.Κ.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.