Last updated: 4 months ago

Λιτότητα και μεταναστευτικό τα κυρίαρχα ζητήματα στην Ευρώπη. Πεδίο εύφορο για εθνικιστικές κραυγές. Και άνοδο πολιτικών σχημάτων , που εκφράζουν την άκρα δεξιά.
 
Στην χώρα μας , κυριαρχούν τα θέματα της ονομασίας των Σκοπίων , η ψήφιση του προϋπολογισμού και το καυτό ερώτημα , για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Συνηθισμένες καταστάσεις , τα ίδια φθαρμένα λόγια από τους πολιτικούς μας. Δεν υπάρχει πλέον στον πολίτη  καμιά εμπιστοσύνη απέναντί τους.
 
 Δεν υπάρχει σχέδιο και όραμα , που θα ζωντανέψει την ελπίδα.
 
Έχουμε όμως σε επτά μήνες περίπου και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης - θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές- τον Μάη του 2019.Με τις εκλογές αυτές θα ασχοληθώ , προσπαθώντας να παρακινήσω τον δημότη σε κάθε περιοχή της χώρας , να γίνει πιο ενεργός και πιο ενημερωμένος , για τα τεκταινόμενα της γειτονιάς του.
 
 Τα περιθώρια δράσης σε δήμους και περιφέρειες , είναι πλέον πολύ μεγαλύτερα από ότι στο παρελθόν και η γειτονιά μας είναι ο χώρος που ζούμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας.Εκεί μεγαλώνουν τα παιδιά μας , εκεί εκπαιδεύονται , στον χώρο αυτό κάνουν δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε , το μέγεθος της παρέμβασης που μας αναλογεί. 
 
 Ας πάρω για παράδειγμά την δικιά μου γειτονιά , το Μοσχάτο.Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα , αγαπώ την περιοχή μου και τους ανθρώπους της.
 
Το 2010 με τον ''Καλλικράτη'' ο Δήμος Μοσχάτου ενώθηκε με τον Δήμο του Ταύρου , χωρίς να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για συνενώσεις όμορων Δήμων. Και έκτοτε όπως είναι φυσικό , οι άνθρωποι που κατοικούσαν στις διαφορετικές αυτές περιοχές - με τις τοπικές ανάγκες να ποικίλουν και να διαφέρουν - δεν έχουν κατορθώσει να αισθανθούν την συνένωση αυτή. Νιώθουν ξένοι μεταξύ τους και τις περισσότερες φορές αισθάνονται , πως αδικούνται.
 
Αυτή την κατάσταση πρέπει με κάθε τρόπο , να την σταματήσουμε.Να καταλάβουμε ότι , μόνο αν γίνουμε μια κοινότητα , ένας Δήμος μια φωνή και γίνουμε και πιο ενεργοί ως δημότες , τότε και μόνο , θα μιλάμε για ένα καλύτερο μέλλον , για την γειτονιά μας.
 
 Όσο αφορά τώρα τους υποψηφίους για την Δημοτική αρχή , θέλω να  τονίσω τα εξής.
 
Ο κόσμος έχει κουραστεί από λόγια που δεν γίνονται πράξεις.Ο δημότης έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για προγράμματα , που μιλούν αόριστα και γενικολογίες. Δεν είναι αρκετό να γίνεται απλά μια διαχείριση. Δεν ψηφίζω ένα φίλο και καλό άνθρωπο. Η ηθική του υποψηφίου , είναι το αυτονόητο , δεν είναι ζητούμενο.
 
 Φτιάξτε προγράμματα που αναφέρουν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών σας και δηλώστε τις προτεραιότητες σας. Να γίνεται σαφής αναφορά στον χρόνο υλοποίησης των έργων και στον τρόπο απορρόφησης των κονδυλίων. Σχέδια που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του δημότη και θα ομορφύνουν την γειτονιά.
 
Ναι θέλουμε και κοινωνικές υπηρεσίες , θέλουμε καθαρή την πόλη μας , θέλουμε χώρους άθλησης , θέλουμε όμορφες πλατείες και πάρκα , θέλουμε παιδικές χαρές και πεζοδρόμια. Θέλουμε  την παραλία να ανήκει σε μας. Θέλουμε ένα σύγχρονο Δήμο με όραμα και αμεσότητα στην επίλυση των προβλημάτων.
 
Και για να το καταλάβουν καλύτερα όλοι , όχι απλά θέλουμε , αλλά το απαιτούμε...!!!
 
Δεν διαλέγουμε παρέα , επιλέγουμε πρόγραμμα και ικανότητα υλοποίησης του.Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ως Δήμος Μοσχάτου Ταύρου , η συμμετοχή ήταν μικρή. Το 2010 ήταν 51,5% και το 2014 ήταν 55%.
 
Ψήφισαν συνολικά μόλις 18245 δημότες και αδιαφόρησαν 16421 δημότες!!!
 
Έτσι δεν πάμε πουθενά. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις η σιωπή να 'ναι χρυσός , αλλά στην περίπτωση αυτή η σιωπή - απόχη είναι εγκληματική αμέλεια. Και μέγιστη ευθύνη σε αυτό , έχουν όλοι και οι ψηφισμένοι εκπρόσωποι , που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων , πείθοντας με τον τρόπο αυτό , τον δημότη , ότι η ψήφος του πάει χαμένη. Και φυσικά ο δημότης , που αφήνει πεδίον δόξης λαμπρό , χωρίς να ενημερώνεται , να ενεργεί , να απαιτεί...
 
 Για το τέλος να σας ενημερώσω , ότι στο άμεσο μέλλον και αφότου γίνουν γνωστοί όλοι οι υποψήφιοι , θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς όλους , θα τεθούν δεδομένα και ερωτήματα από τα δεδομένα των εκλογών του 2014 , σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
 
 Εδώ στο MOSCHATOMAG , η ενημέρωση δεν σταματά ποτέ. '' πια το εμπέδωσα το πράγμα , η σιωπή μας είναι τραύμα...'' - από το τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου '' Βαβέλ ''
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.