Last updated: 6 days ago

Έχω πολύ καιρό να γράψω εδώ. Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει να μην γράφω ποτέ μηχανικά και διεκπαιρεωτικά. Τουλάχιστον, εδώ, ας γράφω μόνο όταν το επιθυμώ.

Δεν ήταν εύκολες μέρες αυτές που πέρασαν. Και το 2020 δεν ήρθε ακριβώς έτσι όπως το περίμενα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.. Μια εξακρίβωση κάνω. Για να μη μου ζητάει ευθύνες ο εαυτός μου επειδή τελευταία τον παραμελώ.

Για να έχω μια δικαιολογία κάθε φορά που σκέφτομαι ότι δεν γράφω εδώ ή δεν κάνω όσα λαχταρώ.

Ναι, το γεγονός ότι δεν γράφω εδώ και ότι δεν κανακεύω τον εαυτό μου, με έκαναν να καταλάβω ότι κάτι πηγαίνει στραβά.

Γιατί αν δεν κανακέψεις λίγο τον εαυτό σου όταν το έχει ανάγκη, πώς περιμένεις να ανταπεξέλθει στα δύσκολα;

Και ξέρεις είναι πολύ κουραστικό αυτό. Και αν δεν έχεις μια αγκαλιά λόγο κατάστασης να χαλαρώσεις ένα χαμόγελο να κρυφτείς, τα καταφέρνεις πολύ δύσκολα.

Και μη νομίζεις ότι αυτή η παραδοχή είναι βουτηγμένη στην ευαισθησία. Σου μιλάω πρακτικά. Αν δεν έχεις μια γωνιά που δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, δεν νιώθεις τρόμο, δεν μετράς τα λόγια σου, δεν απαγορεύεις στον εαυτό σου, δεν λούζεσαι με άρνηση, δεν ντρέπεσαι να ζητάς.. Αν δεν έχεις ένα τέτοιο μέρος να τρέχεις, να κρύβεσαι όταν αισθάνεσαι τα δόντια του κτήνος να χαϊδεύουν τις γάμπες σου και η καρδιά σου πάει να σπάσει, τα καταφέρνεις πολύ δύσκολα.

Και γίνεσαι δύσκολος άνθρωπος .Και πολλοί δύσκολοι άνθρωποι μαζί φτιάχνουν την δυστυχία. Πολλοί φοβισμένοι μαζί, δημιουργούν την καταστροφή.

Και θα σου πω, πως αν δεν έχεις ένα τέτοιο τόπο να αράζεις, να αναπνέεις ελεύθερα, να χαίρεσαι και να ηρεμείς, να σπεύσεις να τον βρεις ή να τον φτιάξεις. Και αν στο ζητάνε και δεν μπορείς να τον προσφέρεις, γιατί είσαι στην απομόνωση, μην σκύψεις το κεφάλι.

Γιατί ο μεσαίωνας ξεκινάει από μέσα μας. Και αν δεν τον πολεμάς, τον αναπαράγεις. Και  δεν μπορείς να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς και τους αφήνεις να τρέχουν εδώ και εκεί φοβισμένοι.

 Θέλω να πιστεύω πως μια μέρα θα ξυπνήσω και όλα θα έχουν βρει τον δρόμο τους.

Αναζητώ όμορφα πράγματα και με τον νου εγέρνω στις αγκαλιές εκείνων που μπορούν να με γαληνέψουν λίγο, να με αφήσουν να πάρω δύο ανάσες.

Θα ήθελα πολύ να με κανακέψει κάποιος. Αλλά ξέρω πως η ιστορία δεν πρέπει να γίνει έτσι. Αυτή την φορά, πρέπει εγώ να φροντίσω για μένα.

Και εσύ να φροντίζεις εσένα. Έχει ξεχωριστή αξία να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Πολλές φορές ξεχνάμε πως μας έχουμε ανάγκη. Νοιαζόμαστε μόνο για τους άλλους. Και έτσι περνάμε το μήνυμα πως δεν το χρειαζόμαστε ή δεν το αξίζουμε.

Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Ο καθένας αξίζει το καλύτερο. Και το καλύτερο ξεκινάει μόνο όταν αρχίζουμε να φτιάχνουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας. Ξύπνα αύριο το πρωί και πήγαινε στον μανάβη. Διάλεξε τα πιο κόκκινα μήλα για σένα. Και το μεσημέρι ή το βραδάκι μπες στην κουζίνα και φτιάξε μια όμορφη μηλόπιτα για πάρτη σου μόνο. Δώσε στον εαυτό σου λίγη έγνοια και λίγη αγάπη. Και εγώ το ίδιο θα κάνω. Δεν είναι εύκολο να κλείνεις τα προβλήματα λίγο έξω από την φάση σου, για να αποφορτίζεσαι και να δουλεύεις προς όφελος του εαυτού σου. Χρειάζεται μέθοδος, προσπάθεια και μεγάλη δύναμη.

Και χτένισε λίγο τα μαλλιά σου, βάλε την καλύτερη μάσκα, την μάσκα ομορφιάς στο υπέροχο πρόσωπο σου. Πέρασε από το πρόσωπο σου λίγο δροσερό νερό. Χαμογέλα λίγο στο είδωλο σου. Όλα καλά θα πάνε. Δεν ξέρεις πόσο θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πως με απλά πράγματα μπορείς να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου. Πίστεψέ το. Με μικρά και εύκολα βήματα μπορείς να κάνεις ένα δυναμικό come back.


Η Κάτια Σπαθή είναι Οικονομικός Σύμβουλος στη γνωστή δικηγορική εταιρεία LAW HELP, που εδρεύει στο Μοσχάτο και Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων στην Α.Ε.Μοσχάτου

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ