«5 Ιουλίου 2015»

Last updated: 10 days ago

  Ήταν Σάββατο 27 Ιουνίου του 2015, ήμουνα  σε ένα μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα μαζί με παρέα που είχαμε αναλύσει την κατάσταση της χώρας εκείνη την στιγμή και το τι πρέπει τελικά να γίνει . Με την συγκεκριμένη παρέα είχαμε κάνει πολλούς μήνες πριν πολλές αναλύσεις για  , το πως βλέπει ο καθένας από την δική του μεριά τα πράγματα και γενικά ήταν κάτι που επικρατούσε σχεδόν σε όλες τις παρέες της Ελλάδας. Ξαφνικά γύρω στις έντεκα παρά το βράδυ ακούγεται η λέξη δημοψήφισμα .Όλοι ξαφνικά μπήκαν στα κινητά τους ακαριαία να διαβάσουν τις εξελίξεις . 
 
                           Αρχικά επικράτησε ένα μούδιασμα , και προσωπική γνώμη είναι ότι το μούδιασμα προέκυψε ότι πλέον το μπαλάκι πάει στον λαό , στον κόσμο , που πρέπει να αποφασίσει τι τελικά θέλει και με ποιόν είναι .Σαν πρώτη δική μου αντίδραση ήταν το βασικό , ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος ,  να φύγουμε από το ευρώ , να μην ψηφίσουμε τα νέα μέτρα , να πάρουμε άλλα μέτρα , περίμενα και εγώ να μάθω . Οι συζητήσεις είχαν πάρει φωτιά , τηλέφωνα από φίλους με ένα ερώτημα, τι κάνουμε τώρα ? Φυσικά η απάντηση μου ήταν περιμένετε να μάθουμε το ερώτημα. Την επόμενη μέρα λοιπόν έρχεται το ερώτημα στην δημοσιότητα. 
 
                         Βλέποντας το ερώτημα , χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο , σκέφτομαι , με αυτό το ερώτημα το αποτέλεσμα θα είναι 65 με 70 % όχι . Έγιναν άπειρες συζητήσεις για μια εβδομάδα , τα ΜΜΕ τρομοκράτησαν τον κόσμο για το τι θα συμβεί με το όχι , αλλά αυτό λειτούργησε αντιδραστικά τελικά . Ο περισσότερος κόσμος , η πλειοψηφία είχε πάρει την απόφαση του η οποία ήταν όχι , και όχι σε οποιοδήποτε και να ήταν το ερώτημα και χωρίς να έχουν ζυγίσει καλά τις όποιες συνέπειες θα είχε αυτό . Ο κόσμος ένιωσε για μια μέρα κυρίαρχος και είπε θα πω όχι , θα αντισταθώ . 
 
                          Έρχεται λοιπόν η 5 Ιουλίου και βρίσκομαι σε ένα φιλικό σπίτι στην Νέα Σμύρνη με μεγάλη παρέα και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Γενικά επικρατούσε μια ψύχρα  ,μια αναμονή  ,ένας φόβος , πολλά συναισθήματα για το τι έρχεται. Ανακοίνωση λοιπόν των πρώτων αποτελεσμάτων που δείχνουν μια διαφορά 65-35 % . Μούδιασμα από όλους , μα από όλους. Λογικό καθώς περιμέναν όλοι την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα .Θα μπορούσα να γράψω άπειρα λόγια για το ειπώθηκε και τι πίστευε ο καθένας , αλλά κακά τα ψέματα όλοι τα ζήσατε αυτά .Ακούμε την ανακοίνωση της επίσημης κυβέρνησης , ακούμε για αλλαγές υπουργών ακούμε για ψυχραιμία κλπ. 
 
                         Εκεί λοιπόν ήρθε και το τέλος κάθε συζήτησης ,όλοι καταλάβαμε ότι το δημοψήφισμα ήταν ένα τέχνασμα που δεν πέτυχε , καταλάβαμε ότι δεν είμαστε μέρη του παιχνιδιού. Γενικά καταλάβαμε πολλά μα πάρα πολλά αλλά αυτό που κυρίως καταλάβαμε ήταν ότι η ελπίδα για οποιαδήποτε αλλαγή μας τέλειωσε και επίσημα . Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που δεν την χρησιμοποιώ ποτέ μου , αλλά κολλάει άψογα στην ιστορία του δημοψηφίσματος , το παιχνίδι ήταν στημένο και η ελπίδα για κάτι διαφορετικό ψεύτικη . 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.